сряда, 30 март 2011 г.

Целувки с канела

Имах остананали белтъци и реших да ги оползотворя. Сетих се за целувки, каквито много отдавна не съм правила а и не съм яла.
Малко импровизирах, поръсих ги с канела. Станаха страхотни. Ето рецептата:

Продукти:

5 белтъка
25 с.л. захар
2 ванилии
и канела за поръскване (ако желаете разбира се)

Начин на приготвяне:

В абсолютно сух и чист съд разбиваме само белтъците на сняг (ако в съда има капка вода или не е чист, няма да се сгъсти сместта), прибавяме лъжица по лъжица захарта и продължаваме да бъркаме до като се разтопи захарта и когато обърнем съда в който сме бъркали сместа да не пада.

От готовата смес с помощта на щприц или пош правим розички, или с помощта на найлоново пликче, на което отрязах едното ъгълче. Оформяме целувките.


Печем върху хартия за печене на  70 º C, след като стегнат малко след около 30 мин. ги поръсваме с канела. Печем докато окончателно стегнат и леко порозовеят.



Целувите са готови!




Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар