вторник, 19 април 2011 г.

Лимонена супа с ориз и орехи

Едно свежо предложение за хладни дни …


Необходими продукти

1 кафена чаша ориз
700 мл. Вода
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1-2 супени лъжици брашно
1 лимон – сокът и кората
1 жълтък
5 супени лъжици прясно мляко
магданоз за поръсване
орехови ядки за поръсване
черен пипер
индийско орехче
сол на вкус


Начин на приготвяне

·       Загрява се маслото прибавя се зехтина, брашното и ориза. Запържва се за 1-2 минутки.
·       Добавя се затоплената вода и настърганата лимонена кора, която предварително сме я измили с вряща вода – за да излезне горчивината. Варим докато оризът омекне.

·       Застройваме с жълтъка на яйцето разбит с лимоновият сок и прясното мляко.
·       Сервираме с нарязани орехови ядки, поръсена с магданоз, черен пипер и индийско орехче.




BON APPÈTIT!

1 коментар:

  1. Много оригинално предложение Силви. Поздравления за ароматната супа.

    ОтговорИзтриване