четвъртък, 28 април 2011 г.

Хлебчета на пара

Необходими продукти:

100 мл. вода
11 г. - 1 п. мая
300 – 400 гр. брашно
1 к.л. захар
1 к.л. сол
ким



Начин на приготвяне

·       Маята се разтваря във водата, прибавят се солта, захарта и брашното.
·       Омесва се по-твърдо тесто, което се меси около 10 мин. Оставя се на топло да втаса докато удвои обема си.
·       Тестото се меси и се оставя да втаса още веднъж.
·       Когато е готово се омесва и се разделя на малки топчета.  
·       От всяко топче се прави фитил и от него се прави по следният начин  малката питка.



·       Така оформените малки цветенца – питки се оставят да отпочинат за 30 мин.
·       Заграваме фурната на 220º C на долен реотан с вентилатор. В дълбока тава слагаме 1 л. вода и над водата слагаме решетка, на тази решетка след като заври водата ще наредим питките поръсени с ким.
·       Печем на пара около 20 – 25 минути.
·       Изваждаме и ги намазваме с зехтин или масло пожелание.

Това е крайният резултат….




 

Bon appetite!


1 коментар:

  1. Силви,чудни питки! Знаеш ли откога се каня да пробвам тази технология? Благодаря,че така подробно си обяснила.

    ОтговорИзтриване