Необходими продукти:
100 мл. вода
11 г. - 1 п. мая
300 – 400 гр. брашно
1 к.л. захар
1 к.л. сол
ким
Начин на приготвяне
· Маята се разтваря във водата, прибавят се солта, захарта и брашното.
· Омесва се по-твърдо тесто, което се меси около 10 мин. Оставя се на топло да втаса докато удвои обема си.
· Тестото се меси и се оставя да втаса още веднъж.
· Когато е готово се омесва и се разделя на малки топчета.
· От всяко топче се прави фитил и от него се прави по следният начин малката питка.
· Така оформените малки цветенца – питки се оставят да отпочинат за 30 мин.
· Заграваме фурната на 220º C на долен реотан с вентилатор. В дълбока тава слагаме 1 л. вода и над водата слагаме решетка, на тази решетка след като заври водата ще наредим питките поръсени с ким.
· Печем на пара около 20 – 25 минути.
· Изваждаме и ги намазваме с зехтин или масло пожелание.
Това е крайният резултат….
Bon appetite!
Силви,чудни питки! Знаеш ли откога се каня да пробвам тази технология? Благодаря,че така подробно си обяснила.
ОтговорИзтриване