Необходими продукти:
100 гр. царевично брашно
200 гр. бяло пшенично брашно
1 яйце + 1 жълтък
20 гр. меко масло + 20 гр. за намазване
150 мл. хладка вода
20 гр. мая
1 ч.л. захар
1 к.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме захарта във водата и прибавяме маята, оставяме да шупне.
2. Пресяваме двата вида брашно, прибавяме яйцето, маслото, солта и шупналата мая.
3. Омесваме меко тесто, което оставяме да втаса.
4. След като тестото удвои обема си го размесваме и разточваме правоъгълна кора с дебелина около 0,5 см, която намазваме с масло.
5. Разрязваме кората от двата края по показаният по долу начин и плетем като плитка.
1. Готовата плитка слагаме в правоълълна формичка. Оставяме да втаса наново за около 30-40 мин.
2. преди да сложим да печем хляба намазваме с разбит жълтък, поръсваме с царевично брашно и със сусам.
3. Печем с предварително загрята фурна на 180ºC за около 30 мин. или до зачервяване.
Ето го резултата:
Bon Appètite!
Страхотен е резултата! Браво отново!
ОтговорИзтриване