неделя, 31 юли 2011 г.

Лозови сармички с орехи, сушени домати


Необходими продукти за около 50 мини сармички


50-60 броя лозови листа
150 – 200 гр. ориз
5-6 резенчета сушени домати
100 гр. смляни орехи
магданоз
копър
пресен джодхан
сол и черен пипер на вкус
4-5 супени лъжици зехтин или олио

50 гр. масло

 Начин на приготвяне

  1. Слагаме зехтина да се сгорещи и в него задушаваме ориза за около 4-5 мин. като го разбъркваме по-честичко и го похлупваме с капак.
  2. Отдръпваме от котлона и прибавяме всички останали съставки без маслото.
  3. Завиваме сармичките по следният начин с по една кафена лъжичка от ориза.

  


1.       Нареждаме завитите сармички в тенджера, в която сме сложили уред за готвене на пара или малка чинийка объната обратно, за да не се допират на дъното.

2.       За да не се развият по време на варенето върху наредените сармички слагаме пак една чиния обърната обратно. Доливаме вода до нивото на сармчките.

3.       Сгорещяваме маслото и поливаме сармите. Варим на тих огън докато водата изври.







Bon Appètit!


Няма коментари:

Публикуване на коментар