Необходими продукти:
2 л. вода
3-4 средни картофа
700 гр. Пшенично брашно
300 гр. Царевично брашно
1 ч. лъжичка сол
4 яйца
½ пакетче масло (може и цяло)
Начин на приготвяне:
Обелените и нарязани на ситно картофи се слагат да заврят. След като са завряли се изсипва пшеничното и царевичното брашно предварително смесени. Добавя се солта.
Остаявя се да поври 15 – 20 мин. Сваля се от огъня и се бърка много енергично с дебела точилка или дървена лъжица до получаване на хомогенна смес.
Разбитите яйца се сипват в средна тава и отгоре се настила качамачената смес.
Пече се на котлона като се внимава да не загорят яйцата.
Полива се с разтопеното масло.
Сервира се топъл …
Bon Appétit ! ;-)
с тази вкусотия са ме гощавали :), заслужава си да я пробвате, невероятно вкусно е ...
ОтговорИзтриване