понеделник, 21 март 2011 г.

Качамак


Ще ви предложа една рецепта за качамак, която моето семейство  обожава ...


Необходими продукти:

2 л. вода
3-4 средни картофа
700 гр. Пшенично брашно
300 гр. Царевично брашно
1 ч. лъжичка сол

4 яйца
½ пакетче масло (може и цяло)


Начин на приготвяне:

Обелените и нарязани на ситно картофи се слагат да заврят. След като са завряли се изсипва пшеничното и царевичното брашно предварително смесени. Добавя се солта.



Остаявя се да поври 15 – 20 мин. Сваля се от огъня и се бърка много енергично с дебела точилка или дървена лъжица до получаване на хомогенна смес.


Разбитите яйца се сипват в средна тава и отгоре се настила качамачената смес.


Пече се на котлона като се внимава да не загорят яйцата.


Полива се с разтопеното масло.



Сервира се топъл …


Bon Appétit ! ;-)

1 коментар:

  1. с тази вкусотия са ме гощавали :), заслужава си да я пробвате, невероятно вкусно е ...

    ОтговорИзтриване