неделя, 8 януари 2012 г.

Баница с праз

Необходими продукти

8 - 9 готови кори
2 яйца
150 гр. сирене
60 гр. кашкавал
1 стрък праз
200 гр. кисело мляко
3-4 с.л. майонеза
черен пипер
8 кафени лъжички брашно
8 ч.л. вода
сусам за поръсване

50 гр. масло за намазване


Начин на приготвяне

  • В малка купичка разбъркваме водата и брашното да се получи смес с гъстотата на боза. Тази смес ще я използваме за да слепим кората на две по дължина, за да се получи по мека и по дебела кора.
  • Разбъркваме киселото мляко, майонезата и яйцата, прибавяме черният пипер.
  • Върху прегънатата на две кора слагаме ситно нарязан праз, натрошено сирене и кашкавал на малки кубчета, поръсваме със сместа с киселото мляко и навиваме на охлюв с помощта на фолио или парче найлон. Работим възможно най-бързо защото корите омекват и може да се скъсат. 

 
  • Нареждаме в добре намаслена малка тава за печене.
  • Преди да сложим за печене, намазваме с разтопеното масло и останалата смес от кисело мляко и яйца. 
  • Поръсваме с сусам.
  • Печем до готовност на 200°C.



BON APPETITÈ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар