събота, 4 февруари 2012 г.

Пилешки пръчици с медено-майонезен сос

Необходими продукти

1/2 кг пилешко филе от гърди

За марината:

0.100 гр. майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
подправки по желание
малко сол на вкус

За панировката:
може да използвате готова панировка или сами да приготвите: готовата е по избор, но е желателно да е корнфлекс. А домашно прготвената направете като смесите по една лъжица царевично брашно, 2-3 лъжици галета, малко трохи от сух хляб и натрошен корнфлекс.
30 гр. сусам

За соса:

0.100 гр. Майонеза
3 с.л. кисело мляко
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. мед
магданоз


Начин на приготвяне:

•    Смесете всички продукти за марината на гладка каша.
•    Нарежете на тънки около 1 ½ см. лентички месото.
•    Сложете месото в гладката каша и нека така да остане за час два.


Изваждаме лентичка по лентичка месото и овлаваме много добре в панировката, потапяме в зехтин и подреждаме в намазнена тава или подреждаме върху хартия за печене.
Печем около 20 мин на 180°C.

За соса: смесваме всички съставки до гладкост и прибаваме ситно настърганият чесън.
Поръсваме с накълцаният магданоз.

Bon Appetit!

Няма коментари:

Публикуване на коментар