Продукти
Корите на 3 – 4 средно големи портокала
200 гр. кристална захар
150 мл . вода
1 пакетче ванилия
100 гр. пудра захар за овалване
Приготвяне
• Измиваме много добре портокалите и с помощта на белачка за картофи обелваме корите. Ако ви се сторят много широки с ножче ги направете на по тънки ивички.
· Така приготвените ивички ги слагаме в тенджера и ги заливаме със студена вода да ги покрие.
· След като заври водата прецеждаме, измиваме коричките с топла вода и ги заливаме отново с топла вода и пак на котлона да заврят.
· Варим 5 мин. и пак прецеждаме, доливаме топла вода и отново на котлона.
· След като заврят прецеждаме, изплакваме с топла вода.
· Слагаме на котлона 150 мл. вода и 200 гр. захар за да направим захарен сироп, след като заври сиропа слагаме отцедените корички и варим докато изври водата около 30 – 40 минути. 2-3 минути преди да махнем тенжерата от котлона добавяме ванилията
· Върху хартия за печене нареждаме коричките за да се отцедят от останалия по тях захарен сироп за около 20 – 30 мин.
· Овалват се в пудра захар и се съхраняват в кутия да не се овлажняват.
BON APPETIT!
Няма коментари:
Публикуване на коментар