понеделник, 18 април 2011 г.

Захаросани портокалови корички

Може да ги използвате за добавяне в сладкиши, като декорация, както и само така да си ги хапвате …

Продукти

Корите на 3 – 4 средно големи портокала

200 гр. кристална захар

150 мл . вода

1 пакетче ванилия

100 гр. пудра захар за овалване

Приготвяне

• Измиваме много добре портокалите и с помощта на белачка за картофи обелваме корите. Ако ви се сторят много широки с ножче ги направете на по тънки ивички.


·       Така приготвените ивички ги слагаме в тенджера и ги заливаме със студена вода да ги покрие.
·       След като заври водата прецеждаме, измиваме коричките с топла вода и ги заливаме отново с топла вода и пак на котлона да заврят.
·       Варим 5 мин. и пак прецеждаме, доливаме топла вода и отново на котлона.
·       След като заврят прецеждаме, изплакваме с топла вода.
·       Слагаме на котлона 150 мл. вода и 200 гр. захар за да направим захарен сироп, след като заври сиропа слагаме отцедените корички и варим докато изври водата около 30 – 40 минути. 2-3 минути преди да махнем тенжерата от котлона добавяме ванилията
·       Върху хартия за печене нареждаме коричките за да се отцедят от останалия по тях захарен сироп за около 20 – 30 мин.


·       Овалват се в пудра захар и се съхраняват в кутия да не се овлажняват.


BON APPETIT!

Няма коментари:

Публикуване на коментар