неделя, 7 август 2011 г.

Тиквички бюрек с млечен сос

Необходими продукти за 2 порции:

2 – 3 тиквички

За плънката:

2 – 3 тиквички
100 гр. сирене
1 яйце
магданоз
копър
черен пипер

за панировката:
                                                                                         
3 яйца
3 с.л. царевично брашно
галета или трохи от сух хляб за овалване

За соса:

сирене
цеденото кисело мляко
чесън
копър
босилек.



Начин на приготвяне

1. Режем тиквичките по дължина на филийки с дебелина около 0.5 см. По желание можем да ги изпържим в силно сгорещено олио до златисто или да ги опечем на грил тиган.
2. Приготвяме плънката, като натрошаваме сиренето, прибавяме изпърженото на трохи яйце (в сгорещен тиган с 1 л. олио слагаме добре разбитото яйце и постоянно бъркаме), магданоза и копъра нарязани на ситно, черния пипер.
3. Върху една филийка тиквичка слагаме от плънката и покриваме с друга филийка. Притискаме леко от страните. Панираме последователно в добре разбитите яйца, после в галетата с царевичното брашно и пак в яйце и пържим до златисто в силно сгорещено олио.

4. За соса разбъркваме натрошеното на много ситно сирене и цеденото кисело мляко, нарязваме на ситно чесън, копър и босилек. 



Bon Appètit!

Няма коментари:

Публикуване на коментар