Необходими продукти за 2 порции:
2 – 3 тиквички
За плънката:
2 – 3 тиквички
100 гр. сирене
1 яйце
магданоз
копър
черен пипер
за панировката:
3 яйца
3 с.л. царевично брашно
галета или трохи от сух хляб за овалване
За соса:
сирене
цеденото кисело мляко
чесън
копър
босилек.
Начин на приготвяне
1. Режем тиквичките по дължина на филийки с дебелина около 0.5 см. По желание можем да ги изпържим в силно сгорещено олио до златисто или да ги опечем на грил тиган.
2. Приготвяме плънката, като натрошаваме сиренето, прибавяме изпърженото на трохи яйце (в сгорещен тиган с 1 л. олио слагаме добре разбитото яйце и постоянно бъркаме), магданоза и копъра нарязани на ситно, черния пипер.
3. Върху една филийка тиквичка слагаме от плънката и покриваме с друга филийка. Притискаме леко от страните. Панираме последователно в добре разбитите яйца, после в галетата с царевичното брашно и пак в яйце и пържим до златисто в силно сгорещено олио.
4. За соса разбъркваме натрошеното на много ситно сирене и цеденото кисело мляко, нарязваме на ситно чесън, копър и босилек.
Bon Appètit!
Няма коментари:
Публикуване на коментар