вторник, 6 декември 2011 г.

Шаран на скара


Днес на 6 декември повод да почерпят имат всички, които носят името Николай, Никола, Николета, Николина, и техните производни.
На Никулден празнуват и всички банкери. Честит празник, колеги ;-)
По традиция на трапеза трябва има риба, най-често това е шаран за здраве и благополучие на къщата и семейството.

Честит празник! 

Необходими продукти

1 шаран големината зависи от броя на порциите
подправки миксподходящи за риба, от тези които се продават готови по ваш вкус
2-3 глави кромод лук
сока на 1 лимон
зехтин за намазване

 Начин на приготвяне

1. Почистеният и добре измит шаран се реже да големи шайби с дебелина 3 – 4 см.
2. В стъклена тавичка се нареждат шайбите, като се поръсват със солта, подправките, лимоновият сок и нарязаният на шайби лук.
3. Така шарана стои в марината 2-3 часа.
4. Всяко парче се изважда, отстраняват подправките намазва се със зехтин от двете страни и се пече на скара до готовност.



Bon Appetit!

Няма коментари:

Публикуване на коментар